Bastion Kavel leent zich bij uitstek om het hoogste gebouw van ’s-Hertogenbosch te bouwen.

Ambitie: Divers stedelijk woongebied

Afbeeldingen

Divers stedelijk woongebied

Stemmen

3204 totaal
1951 eens
1253 oneens

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

15  reacties

Geen 27-09-21 om 21:07

De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Er zitten bij de voorstemmers duidelijk mensen met belangen. Het valt op dat de rest van de stellingen achterblijven. Deze hele stemming is natuurlijk niet zuiver. 

Karel 29-06-21 om 0:09

Vanuit de Bruistensingel goede entree voor de hoofdstad, zonder halfbakken gedoe (beperkingen in hoogte uit angst voor de tegenstanders).

Nu met de recente discussie over torens bij de IJzeren Vrouw is wel duidelijk dat de stichting IJzeren Vrouw haar hoogbouw-hatende leden heeft opgeroepen deze poll te manipuleren, maar het aantal voorstanders dat afgelopen weken de moeite heeft genoemen daadwerkelijk een reactie te plaatsen spreekt boekdelen.

hans 14-06-21 om 12:47

omdat hoogbouw op de plek pas en een mooi uitzicht bied ik ben voor hoogbouw stad mag n keer groeien.

Jesse 11-06-21 om 8:17

Als Den Bosch de ambitie heeft om te groeien en uit te stralen dat het een mooie moderne stad is, dan moeten dit soort kansen worden gegrepen. Een OV-knooppunt zoals het gebied rondom station Oost is een uitstekende locatie om de hoogte in te gaan. Hier kan een mooi cluster ontstaan met gebouwen van verschillende hoogtes (60-80-100-120 m).

Peter 10-06-21 om 22:19

Den Bosch wil graag ambitie uitstralen en dat kan op deze manier bij uitstek! Ik hoop dan ook dat er nu eens echt wordt doorgepakt, ook qua hoogte. Dit punt is ongever het midden van de stad, schitterende locatie voor (meerdere) hoge woontorens.

Durf ook eens verder te denken dan rond de 100 meter hoogte. Er is een gigantische winingnood, durf richting de 180/200 m te denken. Parkeer probleem? Zorg dat de helft van de te bouwen toren voor kleine huishoudens/studenten is. De kans dat die een auto hebben is kleiner, helemaal wanneer ze naast een station wonen. 

En waarom maar 1 toren? Klinkt vast komischer dan bedoeld, maar waarom geen dubbele toren? Woontorens zijn er al genoeg in Nederland, maar Twin towers? Dan straal je past echt ambitie en stedelijkheid uit.

Niels 05-06-21 om 20:43

Niet overal zomaar wat hoogbouw neer planten. Dat maakt de stad absoluut niet aantrekkelijker om te wonen. Laat die hogevtorens gewoon bij Paleiskwartier en directe omgeving. 

Patrick 03-06-21 om 17:10

Den bosch mist ambitie  het is een mooie stad maar oudbollig (stad van je oma). Denk vooruit. We leven niet in de middeleeuwen  dus buiten de oude binnenstad mag er hier echt hoge hoogbouw komen. het is de hoofdstad van Brabant  maar Eindhoven lijkt meer de titel te verdienen dan Den Bosch.

Anoniem 03-06-21 om 17:05

ideale plek om soort statement te maken,  wordt tijd om na het provinciehuis (1971) eens een keer hoger te gaan bouwen.  Den Bosch loopt erg echter op dit gebied en er is woningnood.  Een keer wat anders dan voorzichtig 60 meter hoog

Anoniem 03-06-21 om 9:03

Ideale plek voor flink hoge gebouwen.

Sofie 02-06-21 om 15:20

deze locatie, dicht bij een station dat opgewaardeerd kan worden, leent zich uitstekend voor hoogbouw! Een mooi verticaal bos :)

Anoniem 02-06-21 om 13:41

Het word tijd voor een stad met al eeuwen een echt stads silhouette, de ambities eens waar te maken. En niet de oren te laten hangen naar de bekrompenheid van de meeste "oude" bosschenaren. Heb eens stedelijke ambities!

David 01-06-21 om 15:13

De huidige hoogbouw in Den Bosch is vrij armzalig voor een stad met ambities. Laat de hoogbouw rond OV knoopunten maar goed hoog worden om echt een slag te maken tegen het huizentekort. Hoogbouw geeft Den Bosch ook een smoel die ambitie uitstraalt naar de rest van het land. Den Bosch is geen provinciestadje meer maar een hub perfect gelegen tussen Eindhoven en Amsterdam.

Karel 31-05-21 om 20:03

Dit is de enige plek in de hele stad, waar het nog kan.

Bovendien is bouwgrond schaars en is de locatie (naast een station) te goed om zomaar te verkwanselen aan rijtjeshuizen en anonieme middelhoogbouw.

Antoine 31-05-21 om 19:02

Uitstekend stedelijk verdichtingsgebied om flink de hoogte in te gaan om zo een hoogstedelijk gebied te creëren. 

Anoniem 25-05-21 om 21:54

Het stationsgebied ligt midden in groen en laagbouw. Daarbij ligt het gebied infrastructureel ingesloten/geïsoleerd. Om de hoogste toren van de stad juist in dit gebied te bouwen is daarmee om meerdere redenen niet logisch. (Enige stedelijke hoogte is wel vanzelfsprekend.)

 

Contact

Wolvenhoek 1, 's-Hertogenbosch
(073) 615 51 55
Contactformulier

 

Huisregels

Lees onze huisregels

 

 

Cookie-instellingen