Velden met een * zijn verplicht.
Ik zie wel iets in het idee om oa woon voorzieningen voor senioren te bouwen met gezamelijk gebruik van tuinen en ontmoetingsplekken. En dan liefst in verschillende prijsklassen, zodat er voor elke senior een mogelijkheid tot huren/ kopen is. Het gemak van een station in de buurt, misschien een kleinere supermarkt...maar ook voor jongeren zouden er betaalbare woningen moeten komen, zodat het een mix van jong en oud wordt.
Hoe komen wij in contact met Ipi (reactie 28-5) en Jet (reactie 24-5) ? Daar worden iedeeen genoemd die op de onze aansluiten!
Wij zoeken een aantrekkelijk locatie voor groepswonen. Wij zien voordelen in gemeenschappelijk gebruik van tuin, woonkamer, logeerkamers met wel waarborgen voor privacy. Minimaal 15 maximaal 30 bewoners. Geen leeftijdsgrenzen.
Je zult wel de hoogte in moeten, om groen te behouden, haal daarmee de internationale krant met mooie hangtuinen. Maar maak er echter geen teveel en te grote prestige projecten van. Zorg voor groene daken, met dubbele functies, zoals stadstuinen met bijenvolken en imkerteelt. Mijn voorbeeld zoals het niet moet, is het Paleiskwartier. De Armade gebouwen aldaar zijn een prestige project wat ook nu nog alle VVE's bergen geld kost, (èèn voorbeeld: omdat er niet op een normale manier ramen gelapt kan worden; nee daar zijn hoogwerkers voor nodig die in de vijver moeten worden geplaatst, wat eigenlijk niet zomaar op een veilige manier kan vanwege de parkeergarage daaronderonder) pronken op veel internationale foto's, toen het nog tot zijn recht kwam in de vrije ruimte. Nu is het hutje mutje omgeven door een warboel van stijlen en om het over de infrastructuur en verkeersroutes van het Paleiskwartier nog maar niet te hebben. De vele rondomgelegen grote kantoren zorgen voor dikke ochtend en avondspits met vastgelopen forenzen tussen de woonblokken, en vrachtverkeer de hele dag door door de smalle straten voor bevoorading van kantoren. Aangezien we niet weten door de pandemie of er op termijn nog grote kantoren nuttig zijn, zou ik voorrang geven aan woningen, voor alle rangen en standen. Zorg voor grote mate van zelfvoorzienend heid qua energie. houd rekening met de opkomst van waterstof voor het zelf opwekken van die energie (electriciteit). Zorg voor een groenpark aldaar, tbv recreatie. Denk goed na over welzijn voor mens en natuur, the devil is in the details. De Amazones-bijvoorbeeld; best mooie bouwwerken , maar waarom blijven de enorm zwaar verlichte trappenhuizen, (zeker zo'n twee per flat) de hele nacht branden? Waarom geen bewegingsensoren voor de verlichting? Ik wil de Sint Jan zien oplichten, als ik mijn stad nader, dat dient het gevoel van thuiskomen. Niet onnodig verlichte trappenhuizen, dit is verspilling en bij de enorme hoogbouw aan een park notabene. Dat is lichtvervuiling voor mens en dier. De bewegingssensoren voor nachtelijke verlichting wanneer nodig, zou je dan juist wel af moeten kijken van kantoorgebouwen.
Je zult wel de hoogte in moeten, om groen te behouden, haal daarmee de internationale krant met mooie hangtuinen. Maar maak er echter geen teveel en te grote prestige projecten van. Zorg voor groene daken, met dubbele functies, zoals stadstuinen met bijenvolken en imkerteelt. Mijn voorbeeld zoals het niet moet, is het Paleiskwartier. De Armade gebouwen aldaar zijn een prestige project wat ook nu nog alle VVE's bergen geld kost, (èèn voorbeeld: omdat er niet op een normale manier ramen gelapt kan worden; nee daar zijn hoogwerkers voor nodig die in de vijver moeten worden geplaatst, wat eigenlijk niet zomaar op een veilige manier kan vanwege de parkeergarage daaronderonder) pronken op veel internationale foto's, toen het nog tot zijn recht kwam in de vrije ruimte. Nu is het hutje mutje omgeven door een warboel van stijlen en om het over de infrastructuur en verkeersroutes van het Paleiskwartier nog maar niet te hebben. De vele rondomgelegen grote kantoren zorgen voor dikke ochtend en avondspits met vastgelopen forenzen tussen de woonblokken, en vrachtverkeer de hele dag door door de smalle straten voor bevoorading van kantoren. Aangezien we niet weten door de pandemie of er op termijn nog grote kantoren nuttig zijn, zou ik voorrang geven aan woningen, voor alle rangen en standen. Zorg voor grote mate van zelfvoorzienend heid qua energie. houd rekening met de opkomst van waterstof voor het zelf opwekken van die energie (electriciteit). Zorg voor een groenpark aldaar, tbv recreatie.
Denk goed na over welzijn voor mens en natuur, the devil is in the details. De Amazones-bijvoorbeeld; best mooie bouwwerken , maar waarom blijven de enorm zwaar verlichte trappenhuizen, (zeker zo'n twee per flat) de hele nacht branden? Waarom geen bewegingsensoren voor de verlichting? Ik wil de Sint Jan zien oplichten, als ik mijn stad nader, dat dient het gevoel van thuiskomen. Niet onnodig verlichte trappenhuizen, dit is verspilling en bij de enorme hoogbouw aan een park notabene. Dat is lichtvervuiling voor mens en dier. De bewegingssensoren voor nachtelijke verlichting wanneer nodig, zou je dan juist wel af moeten kijken van kantoorgebouwen.
Tiny houses
Tweepersoons studio's/kleine appartementen voor starters zijn erg welkom. In de vorm van duurzame hoogbouw zorgt dit voor een fijne sfeer zonder dat het veel oppervlakte inneemt.
Betaalbare starterswoningen voor 1 persoons huishoudens zijn bijna niet te krijgen. Zou mooi zijn als dat hier mogelijk zou worden gemaakt. Kleinere woningen maar wel met wat buitenruimte. Misschien door middel van een CPO.
het gebied is door zijn goede bereikbaarheid geschikt voor intensief wonen, ook in de sociale sector, in relatieve hoogbouw
Het zou een mooie plek zijn om er kunstenaarswoningen neer te zetten met eigen atelier EN gemeenschappelijke ruimten welke als cursus/expositie- en werkruimte zouden kunnen dienen. Veel groen, veel tuin. Kunstenaars van alle leeftijden zouden hier in de huur laagbouw een plekje kunnen krijgen.
Bouw geen vrijstaande torens maar verwerk ze in laagbouw van 5-6 bouwlagen. Kijk naar voorbeelden als district E in Eindhoven. Daarbij kan je veel meer de hoogte in zonder dat er een windtunnel effect ontstaat. Een minimale hoogte instellen voor de woon/kantoor torens zou ook een idee zijn. Een mooie streef hoogte is minimaal 140 meter met een aantal kleinere torens van bijvorbeeld 100 en 80 meter. Ga voor een hoge dichtheid op menselijkeschaal.
Plek voor groene tinyhouses.
Om het bebouwde grondoppervlak te beperken om de open structuur te behouden is de hoogte in gewenst. Echter gezien de plek denk ik dat hoger dan 4 laags niet gewenst is. Aangezien het een OV-knooppunt is met het naastgelegen station, dient de doelgroep hierbij aan te sluiten (wil zeggen mensen die hier gebruik van gaan maken).
Ik ben voor starters woningen voor bovenmodale inkomsten. Geen hoogbouw!
Op het transferium zouden flinke woontorens, zoals de Amazones, met appartementen gebouwd kunnen worden. Kooptorens, maar ook huurtorens. Om het momenteel tekort aan goedkope huurwoningen op te lossen zouden de huurtorens zo gebouwd kunnen worden dat op den duur twee appartementen samengevoegd kunnen worden tot een luxe koop appartement. Ook op het KPN terrein en bastionterrein zouden dergelijke woontorens gebouwd kunnen worden. Het wordt dan het 'Manhattan' van 's-Hertogenbosch met een prachtig park op het gedeelte oude Aartshertogenlaan. Veel woningen op korte afstand van de binnenstad zullen zeer geliefd zijn.
Op het transferium zouden flinke woontorens, zoals de Amazones, met appartementen gebouwd kunnen worden. Kooptorens, maar ook huurtorens. Om het momenteel tekort aan goedkope huurwoningen op te lossen zouden de huurtorens zo gebouwd kunnen worden dat op den duur twee appartementen samengevoegd kunnen worden tot een luxe koop appartement.
Ook op het KPN terrein en bastionterrein zouden dergelijke woontorens gebouwd kunnen worden.
Het wordt dan het 'Manhattan' van 's-Hertogenbosch met een prachtig park op het gedeelte oude Aartshertogenlaan.
Veel woningen op korte afstand van de binnenstad zullen zeer geliefd zijn.
Een idee tbv woningbouw (appartementen) in combinatie met de zeer noodzakelijke vernieuwing van Stadion de Vliert. Zie onderstaand artikel uit het Brabants Dagblad van 26 maart 2009. Dit plan is spijtig genoeg nooit tot uitvoer gekomen. Vakschool wil in nieuw deel van stadion De Vliert DEN BOSCH - Een grote vakschool, waarin vijf bouwopleidingen uit de regio samengaan, heeft zich gemeld om ruimte te huren in de toekomstige uitbreiding van het Bossche stadion De Vliert. Redactie 26-03-09, 08:57 Laatste update: 00:20 Bron: brabantsdagblad Dat meldde directeur Clemens Bolhaar van de Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) woensdag bij de presentatie van de plannen om De Vliert te verbeteren en uit te breiden.De Vliert krijgt volgens de plannen een nieuwe hoofdtribune, die wordt gebouwd op de plaats van de huidige oosttribune. Verder wordt de huidige hoofdtribune (west) verhoogd en opgeknapt en krijgt het stadion circa 15.000 vierkante meter uitbreiding. De langgekoesterde wens om een nieuw supportershome te bouwen, moet ook in vervulling gaan. Bolhaar schat dat de totale investeringskosten voor de BIM, waarvan de gemeente grootaandeelhouder is, neerkomen op 20 tot 25 miljoen euro. ,,Als alles meezit, kunnen we over een jaar starten met de bouw", schetste Bolhaar het meest positieve scenario. Volgens Bolhaar is sprake van een rendabele investering omdat de ruim 15.000 vierkante meter aan commerciële ruimtes het nodige geld op moeten brengen. Hiervoor is de BIM met twee concrete kandidaten in gesprek: een 'megagrote' sportzaak en de Stichting Bouwopleidingen, die een vakschool voor ruim 500 leerlingen wil vestigen in De Vliert.
Een idee tbv woningbouw (appartementen) in combinatie met de zeer noodzakelijke vernieuwing van Stadion de Vliert. Zie onderstaand artikel uit het Brabants Dagblad van 26 maart 2009. Dit plan is spijtig genoeg nooit tot uitvoer gekomen.
Vakschool wil in nieuw deel van stadion De Vliert
DEN BOSCH - Een grote vakschool, waarin vijf bouwopleidingen uit de regio samengaan, heeft zich gemeld om ruimte te huren in de toekomstige uitbreiding van het Bossche stadion De Vliert.
Redactie 26-03-09, 08:57 Laatste update: 00:20 Bron: brabantsdagblad
Dat meldde directeur Clemens Bolhaar van de Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) woensdag bij de presentatie van de plannen om De Vliert te verbeteren en uit te breiden.De Vliert krijgt volgens de plannen een nieuwe hoofdtribune, die wordt gebouwd op de plaats van de huidige oosttribune. Verder wordt de huidige hoofdtribune (west) verhoogd en opgeknapt en krijgt het stadion circa 15.000 vierkante meter uitbreiding. De langgekoesterde wens om een nieuw supportershome te bouwen, moet ook in vervulling gaan. Bolhaar schat dat de totale investeringskosten voor de BIM, waarvan de gemeente grootaandeelhouder is, neerkomen op 20 tot 25 miljoen euro.
,,Als alles meezit, kunnen we over een jaar starten met de bouw", schetste Bolhaar het meest positieve scenario. Volgens Bolhaar is sprake van een rendabele investering omdat de ruim 15.000 vierkante meter aan commerciële ruimtes het nodige geld op moeten brengen. Hiervoor is de BIM met twee concrete kandidaten in gesprek: een 'megagrote' sportzaak en de Stichting Bouwopleidingen, die een vakschool voor ruim 500 leerlingen wil vestigen in De Vliert.
Binnen het te ontwikkelen gebied moet ruimte komen voor appartementen voor zowel sociale huursector als senioren. MIddels goede geluidswering moet het mogelijk zijn om dicht op het spoor te bouwen. Door de locatie zou in de hoogte bouwen geen probleem moeten zijn.
Leuke koopwoningen die betaalbaar zijn voor starters...
Met Station Oost, Bruistensingel-Stadionlaan, Transferium De Vliert, KPN moet het mogelijk zijn voor inderdaad een aantal torens van 50+
Een woonomgeving creëren voor senioren met gemeenschappelijke voorzieningen als binnentuin en ontmoetingsruimte. Samen ouder worden en elkaar helpen om lang zelfstandig te kunnen blijven.
Voor parkeerplaats naast Station-Oost moet de gemeente kijken naar District-E in Eindhoven, op de plek waar nu tijdelijke woningen staan aan de Bruistensingel past het plan van EKP-terrein erg goed en bij het KPN gebouw nog een toren voor misschien enkel (werkende)studenten. Op deze drie plekken moet Hoogbouw-XXL (minimaal 50 meter of hoger) de minimale norm zijn in de vorm van ongeveer vijf a zeven torens. Op deze plekken zijn er relatief weinig omwonende én men kan zich makkelijk en snel te voet verplaatsen naar het station. Tijd dat Den Bosch zijn ambities echt waar gaat maken i.p.v telkens mooie praatjes en dan vallen de plannen minder ambitieus uit en dat kost ons toekomstige (jonge, ambitieuze) inwoners die vertrekken naar steden zoals Nijmegen, Eindhoven, Utrecht en in mindere mate Tilburg die dat wel doen.
Wat zou het mooi zijn als in het gebied aan de aartshertogenlaan een flink aantal woningen voor ouderen komen. Bijvoorbeeld bungalows met kleine tuinen.De ouderen van de Graafseweg en Aartshertogenlaan uit de grote huizen zouden hiernaar toe kunnen verhuizen en plaats kunnen maken voor gezinnen. Als ze naar een bungalow kunnen verhuizen kunnen ze toch in hun eigen vertrouwde buurt blijven wonen. Dat zalen voor zorgen dat ouderen wellicht makkelijker de stap maken om te gaan verhuizen.
Ooit was er een plan om op het voormalig KPN-terrein een (studenten)toren te bouwen genaamd Campus Den Bosch. Dit is er helaas niet van gekomen, maar het zou mooi zijn als dit plan weer actueel kan worden. Op internet (afbeeldingen -> 's-Hertogenbosch: Projectenoverzicht - skyscrapercity.com) is er nog een render van de toren te zien. Den Bosch wil een studentenstad worden en met Nijmegen in de buurt moet de gemeente dit serieus overwegen of het in mijn ogen doen.
Meer kleinere woningen, ik denk hierbij aan tiny houses (tiny towers, of zeecontainers verticaal die rijtjes wonen op hoeken kunnen opvullen) voor 1 of 2 persoonshuishoudens, welke betaalbaar en duurzaam zijn. Kleine huisjes zijn gemakkelijk overal tussen te plaatsen en kunnen in relatief hoge dichtheid worden gebouwd. Mijn eigen droom is om via CPO, in een small house te wonen (zoals het wikkilhouse 40 a 50 m2), in goed nabuurschap, samen met anderen, jong en oud, koop/huur, met een gezamenlijke tuin, vooral ook duurzaam en waarbij bouwkosten relatief klein kunnen worden gehouden. Een soort van Minitopia maar dan met de insteek van de Oosterburen en/of Boschgaard. Inspirerend is Almere waar al veel innovatieve woonconcepten van kleine huisjes mogelijk zijn gemaakt. Zie boek: Klein Wonen, Small homes van Jacqueline Tellinga.-> Ook inspirerend voor de gemeente Den Bosch.
Bouw eens appartementen die betaalbaar zijn voor starters die single zijn.
Hallo, graag zou ik meer sociale huurwoningen zien in 's-Hertogenbosch Oost! Er is nog steeds een groot woning tekort en vooral voor de jongeren die net op de arbeidsmarkt terecht komen. het zou mooi zijn als er in Oost meer sociale huurwoningen gebouwd gaan worden om het tekort aan woningen op te lossen.
Hallo,
graag zou ik meer sociale huurwoningen zien in 's-Hertogenbosch Oost! Er is nog steeds een groot woning tekort en vooral voor de jongeren die net op de arbeidsmarkt terecht komen.
het zou mooi zijn als er in Oost meer sociale huurwoningen gebouwd gaan worden om het tekort aan woningen op te lossen.
Wij zijn als bewonersinitiatief ruim een jaar aan het sparren op welke wijze we zowel sociaal als fysiek duurzaam kunnen samenleven. Onze toekomst duurzaam inrichten is het motto. We hebben hiervoor een document opgesteld. Er zijn inmiddels ook verbindingen gelegd met Kilimanjaro en Bouwenineigenbeheer. Binnen de ontwikkeling Oost zien wij mogelijkheden om het initiatief te realiseren wanneer de gemeente hierin meedenkt en -werkt. Anderen kunnen natuurlijk aansluiten en wij kunnen ook bij een ander initiatief met dezelfde ideeen aansluiten.
In Gent kwam ik een bijzonder project tegen waarin jonge architecten binnen een aantal gemeentelijke kaders ontwerpvoorstellen mochten indienen voor het maken rijtjeswoningen in een parkachtige omgeving. Vervolgens mochten toekomstige bewoners ieder een ontwerp kiezen. Dat resulteerde in een rij van ca 10 woningen met ieder hun eigen gezicht die samen toch een geheel vormden. Dit werd gekoppeld aan reguliere woningbouw, waardoor de wijk een bijzonder eigen gezicht kreeg en automatisch een diversiteit aan mensen aantrok. Zo'n project zou ik graag mee uitdenken voor Den Bosch, zodat we ook bijzondere architectuur blijven toevoegen aan onze stad.
Mooie ruime appartemmenten met een tuintje op de begane grond, of ruim balkon, deze moeten wel betaalbaar zijn. Aartshertogenlaan is een mooie locatie voor veel groen en een gezellig horeca terras.
Alstublieft GEEN hoogbouw. Dat hoort bij paleiskwartier! Laten we het een gezellige, knusse wijk houden met mogelijkheid voor beperkte noodopvang of dergelijke.
Carpool de Vliert mogelijk verplaatsen of kleiner maken. Dit geeft gelegenheid om daar een kleine, nieuwe woonwijk te maken.
Combineren van projecten van betaalbare woningen voor studenten, starters met ouderen, waarbij de jongeren goedkoop kunnen wonen wanneer ze ondersteunende taken voor de ouderen doen. https://www.parool.nl/nieuws/studenten-en-bejaarden-onder-een-dak-eindelijk-reuring~bed1213f/ Woongroepen voor ouderen. Waardoor weer woningen voor andere doelgroepen vrijkomen. Laagbouw, gemeenschappelijke tuintjes en een gemeenschappelijke ruimte met keuken, waardoor groepen hun eigen samenwonen vorm kunen geven.
Combineren van projecten van betaalbare woningen voor studenten, starters met ouderen, waarbij de jongeren goedkoop kunnen wonen wanneer ze ondersteunende taken voor de ouderen doen. https://www.parool.nl/nieuws/studenten-en-bejaarden-onder-een-dak-eindelijk-reuring~bed1213f/
Woongroepen voor ouderen. Waardoor weer woningen voor andere doelgroepen vrijkomen. Laagbouw, gemeenschappelijke tuintjes en een gemeenschappelijke ruimte met keuken, waardoor groepen hun eigen samenwonen vorm kunen geven.
Denk aan woningen voor starters en studenten. Wellicht is sociale huur aantrekkelijk in het gebied. Behoud hierbij wel het groen en de sfeer van de wijk. Een super strakke grote wielen (look-a-like) past totaal niet in het gebied. Denk aan het gebruik van duurzame materialen bij de bouw van de woningen.
Ik zou de locatie zien in het grotere geheel van Den Bosch. Ik zou het transferium ombouwen naar een parkeergarage die a la deuteren op een groene manier wordt ingepast. In de vrijgekomen ruimte zou ik een combi van appartementen en woningen bouwen. De appartementen moeten vind ik niet boven de amazones uitkomen. Hogere torens zou je beter langs de A2 kunnen zetten. Voor de woningen zou ik een goede mix maken, waarbij ook de vele starters in de stad een kans krijgen om een huis te kopen. Daarnaast zou ik willen kijken naar het Brabantbad in relatie tot dit gebied. Ik zou liever dit gebied meer verdichten en het gebied rondom het Brabantbad intact laten of op een andere manier invullen (sport en recreatie door bijvoorbeeld een deel van het sportiom naar deze locatie te verplaatsen, in plaats van hier ook weer hoge torens neer te zetten.)
Ik zou de locatie zien in het grotere geheel van Den Bosch. Ik zou het transferium ombouwen naar een parkeergarage die a la deuteren op een groene manier wordt ingepast. In de vrijgekomen ruimte zou ik een combi van appartementen en woningen bouwen. De appartementen moeten vind ik niet boven de amazones uitkomen. Hogere torens zou je beter langs de A2 kunnen zetten. Voor de woningen zou ik een goede mix maken, waarbij ook de vele starters in de stad een kans krijgen om een huis te kopen. Daarnaast zou ik willen kijken naar het Brabantbad in relatie tot dit gebied.
Ik zou liever dit gebied meer verdichten en het gebied rondom het Brabantbad intact laten of op een andere manier invullen (sport en recreatie door bijvoorbeeld een deel van het sportiom naar deze locatie te verplaatsen, in plaats van hier ook weer hoge torens neer te zetten.)
Zie ook mijn reactie bij verkeer en parkeren. Transferium en aansluitend parkeerterrein naast Sportium benutten voor wonen. Daarnaast bepleit ik onderzoek of tuincentrum Groenrijk verplaatst kan worden, bijvoorbeeld naar het gebied tussen De Grote Elst en de A2. Het vrijkomende gebied kan dan ook geschikt gemaakt worden voor woningbouw.
Zie ook mijn reactie bij verkeer en parkeren. Transferium en aansluitend parkeerterrein naast Sportium benutten voor wonen.
Daarnaast bepleit ik onderzoek of tuincentrum Groenrijk verplaatst kan worden, bijvoorbeeld naar het gebied tussen De Grote Elst en de A2.
Het vrijkomende gebied kan dan ook geschikt gemaakt worden voor woningbouw.
Dit gebied is perfect voor jongeren, studenten en starters. Bouw voor deze doelgroep en mix deze groepen met elkaar. Studenten hebben een slecht imago, maar genoeg studenten willen juist niet tussen de feestende studenten wonen, maar in een omgeving waar ze rustig kunnen wonen. Als er een goede mix wordt gecreert dan zullen feestende studenten niet kiezen voor een plek waar ze geen ruimte hebben voor losbandig gedrag. Hou rekening bij het bouwen dat jongeren ook kinderen willen krijgen en willen doorgroeien. Appartmenten met twee slaapkamers zijn dan ook wel handig. Houdige jongeren woningen hebben vaak maar 1 slaapkamer, waardoor je pas aan kinderen kan beginnen als je groter woont, maar voor die woningen kom je niet in aanmerking, omdat je dan al een kind moet hebben.
Dag, concentreer wonen in: - hoogbouw (15-20 verdiepingen) ter plaatse van Bastionhotel en ter plaatse van tijdelijke woningen tegenover het Dominee Pierson College. Reserveer deze appartementen voor bewoners zonder auto - appartementencomplexen boven het transferium. Maak onder deze gebouwen voldoende parkeerruimte voor bewoners en voor bezoekers binnenstad (transferiumruimte). Vriendelijke groet, Harry van Haren
Dag,
concentreer wonen in:
- hoogbouw (15-20 verdiepingen) ter plaatse van Bastionhotel en ter plaatse van tijdelijke woningen tegenover het Dominee Pierson College. Reserveer deze appartementen voor bewoners zonder auto
- appartementencomplexen boven het transferium. Maak onder deze gebouwen voldoende parkeerruimte voor bewoners en voor bezoekers binnenstad (transferiumruimte).
Vriendelijke groet,
Harry van Haren
Het Transferium aan de Stadionlaan verplaatsen naar Kloosterstraat. Beter qua aansluiting op snelweg én minder autoverkeer in woonwijk. Op de plek van het verplaatste transferium woningen bouwen. Ook woningen op het gebied ten noorden van Sportiom. Dat wordt nauwelijks gebruikt, je ziet er een enkele keer een motor oefenen.
Het Transferium aan de Stadionlaan verplaatsen naar Kloosterstraat. Beter qua aansluiting op snelweg én minder autoverkeer in woonwijk.
Op de plek van het verplaatste transferium woningen bouwen. Ook woningen op het gebied ten noorden van Sportiom. Dat wordt nauwelijks gebruikt, je ziet er een enkele keer een motor oefenen.
Het Transferium aan de Stadionlaan kan verhuizen naar de Kloosterstraat. Dat is voor zowel de automobilist als de bewoners van Oost beter qua aansluiting bij A2. Op het terrein van het verplaatse transferium kunnen woningen worden gebouwd tot en met het gebied ten noorden van het huidige Transferium. Dat wordt nauwelijks gebruikt, hoogstens zie je er af en toe een motoroefenen.
Het Transferium aan de Stadionlaan kan verhuizen naar de Kloosterstraat. Dat is voor zowel de automobilist als de bewoners van Oost beter qua aansluiting bij A2.
Op het terrein van het verplaatse transferium kunnen woningen worden gebouwd tot en met het gebied ten noorden van het huidige Transferium. Dat wordt nauwelijks gebruikt, hoogstens zie je er af en toe een motoroefenen.
Meer starters woningen met een koopstart regeling om de starters een echte en fatsoenlijke kans te geven op de woningmarkt. Net zoals dit in de Heermoesstraat is gedaan.
Geen dure woningen maar inderdaad starters woningen zodat jongeren ook een kans op de woningmarkt krijgen. Huur is duur en de wachtrijen absurd. Je hoeft je nog net niet bij je geboorte al in te schrijven. Ook zou het goed zijn om een aantal spoedwoningen neer te zetten voor scheidende ouders zodat een van hen toch snel apart kan wonen ( minder vervelende situaties ) en evetueel ook de kinderen kan ontvangen. Nu mogen ze blij zijn als ze een flatje krijgen met 1 slaapkamer. Dat is niet bevorderlijk voor de relatie met je kinderen.
Geen dure woningen maar inderdaad starters woningen zodat jongeren ook een kans op de woningmarkt krijgen. Huur is duur en de wachtrijen absurd. Je hoeft je nog net niet bij je geboorte al in te schrijven.
Ook zou het goed zijn om een aantal spoedwoningen neer te zetten voor scheidende ouders zodat een van hen toch snel apart kan wonen ( minder vervelende situaties ) en evetueel ook de kinderen kan ontvangen.
Nu mogen ze blij zijn als ze een flatje krijgen met 1 slaapkamer. Dat is niet bevorderlijk voor de relatie met je kinderen.
Eengezinswoningen met een tuin voor de sociale huursector, niet voor 'minimaal 3 personen' maar juist voor mensen die geen kinderen hebben of willen, voor mensen die niet samen (kunnen) wonen. En inderdaad, zoals hieronder genoemd, voor mensen met een wajong uitkering, of mensen in de bijstand (want die wajong krijg je niet meer ook al heb je een beperking waardoor je niet kan werken).
Zelf denk ik ook aan (starters) woningen op de aartshertogenlaan. Net zoals wat ze laatst in Vught (Isabelleveld) hebben gedaan. Dat het mede wordt gesubsieeerd door verschillende partijen
Goedkopere huurwoningen voor mensen die op zichzelf willen wonen die een baan en wajonguitkering hebben. Die mensen zitten vaak lang bij hun ouders thuis en kunnen met zo'n laag salaris nooit op zichzelf wonen. Ik ken er paar en dit zou een top iets zijn van Gemeente Den Bosch om ook aan die mensen eens te denken.
Op de plek van het bastion hotel hoogbouw 1 persoons studentenwoningen/starters bouwen. Duurzaam met veel groen.
Bouwkundige / stedelijke uitstraling van de bebouwing / planologie als van Paleiskwartier en Willemspoort. Hoogwaardig.
Bouwkundige / stedelijke uitstraling van de bebouwing / planologie als van Paleiskwartier en Willemspoort.
Hoogwaardig.
Mbt wonen; er zijn al genoeg appartementen in de omgeving van station Oost. Denk aan de appartementen op de Aartshertogenlaan, van Noremborghstraat en alle flats in de hintham. Betaalbare woningen van rond de 300.000 euro dat zoeken veel mensen. Er zijn tig nieuwe huizen gebouwd in de Carolus en Herven met een tussenwoning vanaf 520.000 euro. Dure huizen zijn er dus genoeg...
Wolvenhoek 1, 's-Hertogenbosch (073) 615 51 55 Contactformulier
Lees onze huisregels
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.