Mijn idee voor groen

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

24  reacties

Herman 09-09-20 om 16:02

Geef groen, fietsers en voetgangers de ruimte (door delen van) de Zandzuigerstraat, Hervensebaan en Bruistensingel voor auto's verdiept of ondergronds aan te leggen (en als de stad een nieuw prestigeproject zoekt, doe het spoor er dan ook maar meteen bij).

Minder asfalt is minder warmte en meer ruimte voor groen en alle positieve effecten daarvan. 

Ellis 28-07-20 om 6:59

Plantenbakken of moestuintjes bij kale bankjes die hangplek zijn geworden.

o.a. Bij het veld Philips de tweede straat. Bewoners onderhouden mee, plek wordt aantrekkelijker hierdoor minder afval.  

anonymous 25-07-20 om 14:02

Maak kruising bruistensingel en zandzuigerstraat ondergronds, zodat daarboven een groen park gemaakt kan worden dat station en transferium verbindt (stimuleert gebruik combinatie trein en auto) en dat woonwijken aan drie zijden verbindt (buitenpepers, de herven en de vliert) en dat groene omgeving biedt voor het toenemende bewoners aantal (nieuwbouw carolus, kpn gebouw en bastion hotel) en voor de studenten van de verschillende scholen in de omgeving. 

Anouk van Amelsvoort 24-07-20 om 9:17

behoud bomen oude Aarsthertogenlaan

Anneke 05-07-20 om 14:37

Groen behouden, niet te netjes maken. Ruimte geven pm te spelen, maar dan echt en creatief te spelen, graven, bouwen etc. i.p.v. kant en klare speeltoestellen.

Ietje 05-07-20 om 14:34

Liever meer groen dan minder groen.
Geen evenemententerrein, geen horeca en andere rustverstoorders.

A. Bastiaanse 15-06-20 om 12:01

In ieder geval zou ik graag zien dat de groene strook in het afgesloten deel van de Aartshertogenlaan op z'n minst behouden blijft en helemaal mooi zou zijn als dit zelfs verder uitgebreid zou worden, waarbij er een mooie loop-/fiets,- route gecreeerd wordt met veel bomen en groen. Bomen en groen zorgen voor natuurlijke verkoeling en nodigt mensen uit om buiten te gaan bewegen. 

G. Pennings 08-06-20 om 15:38

Den Bosch is een prachtige stad met redelijk groen karakter. Echter is dit totaal niet de impressie, aangezien het groen bestaat uit allemaal "kleine" gebieden. Een onderlinge verbinding waarbij een groene slinger door de stad wordt gecreerd is hierbij essentieel. Deze ontwikkeling kan hierbij het startsein zijn. Mijn wens zou zijn dat er verbinding komt met de IJzeren Vrouw en Annapark / IJzeren Kind. Zodat er een mooie doorlopende ring van groen ontstaat, danwel gecombineerd met sport en spel in een parkachtige omgeving. 

Doorkijkend in de toekomst zie ik de aansluiting van IJzeren Vrouw, Deze ontwikkeling, Annapark, IJzeren Kind, Oosterplas, nieuw te ontwikkelen Zuid Willemsvaartpark, Zuiderpark naar uiteindelijke het Bossche Broek ontstaan in een prachtige groenstructuur als longen van de stad.

Sanne Damsma 08-06-20 om 15:06

Het is mijn wens (en volgens mij van velen hieronder ook) dat de platanen absoluut bewaard moeten blijven! Het zou ontzettend zonde zijn als deze bomen weg zouden gaan; je krijgt dat nooit meer terug. Er moet ruimte voor groen blijven, het Prins Hendrikpark is al best druk (en soms wordt het er daarom in niet mooier op). Gebied rondom de plantanen meer inrichten voor ontspanning en reactie, waarbij het asfalt verdwijnt, zou er goed zijn. De link met de andere sportfaciliteiten is natuurlijk al snel gelegd. Voor kinderen belangrijk om te kunnen spelen, omdat het weinig tot geen verkeer is. Erg belangrijk! Het mag best wat ongerept zijn. Daarom kom ik er nu ook graag. 

V. Leenders 03-06-20 om 19:39

De oude Aartshertogenlaan met prachtige platanen, die absoluut behouden moeten blijven, kan tot park gemaakt worden. Door de mooie bomen heeft het park meteen sfeer. Wat nu asfalt is, kan een lange slingervijver worden, met een bruggetje erover, waardoor er meteen meer looproutes komen. Ook kunnen er bruggetjes over de  lager gelegen sloten met daaraan gekoppeld slingerpaadjes en een natuurtrap naar het bovendeel. Zo kan men via deze bruggetjes en paadjes snel in het park komen vanaf het woongebied op het transferium. Zo wordt het een fraai park met verschillende hoogtes, wat er in Den Bosch nog niet is.

Aan het eind van het park zouden naast de voetbalkooi ook andere sportkooien kunnen komen, denk aan tennis, basketbal, hockey. Dat deel wordt dan een verlengd 'sport-park-de vliert'. 
Er is al een speelvoorziening voor kinderen. Die kan of daar blijven of naar het andere eind van de vijver. Daaraan toevoegen een minikooi voor voetbal en/of basketbal (sportidee) en schommels.
In het lager gelegen deel kan een petanquebaan gerealiseerd kunnen worden. En een hondenuitrenveldje.
Door dit soort sportgelegenheden te bieden, wordt het een levendig en dus veiliger park. 

Verder her en der voldoende bankjes. 

Onderzoeken of er een zekere verbinding mogelijk is naar het Prins Hendrikpark. Logisch is via de Grobbendoncklaan maar dat zou dan meer aangekleed moeten worden met hoge struiken of groene wand om als je er loopt het parkidee vast te houden. Misschien een loopbruggetje over de weg of groene tunnel onder de weg door.
Daarmee wordt het geheel een mooie groenstrook.

Het fietspad kan gewoon blijven liggen, de paadjes alleen toegankelijk voor wandelaars.
Wel nog een fietspad vanuit het woongedeelte transferium ergens op het huidige fietspad aan laten sluiten.

Lianne 03-06-20 om 14:56

Mijn idee is het groen te veranderen in een natuurgebied en dit uit te breiden en met elkaar te verbinden, zodat er een langere aaneengesloten wandel- en fiets gebied in de natuur en verbonden met parken binnen de stad ontstaat. 

Ideeen zijn ook fitness route te maken, blote voetenpad, pluktuin, bomen, struiken, water etc.  In verband met toename  van hittestress in het stedelijke gebied, is meer groen hard nodig binnen de stad. Het is fijn om verbonden te zijn met de natuur binnen de stad en dat het dichtbij huis is.

Hans 20-05-20 om 21:02

Mijn idee/droom voor groen is het verwijderen van het asfalt van het afgesloten idee van de Aartshertogenlaan: dit te vervangen voor een beeldentuin (cultuur), een wandelpad met voel en reuk sensatie: aan het Welsh division plein komt een woning voor demente bejaarden: kunnen dan genieten van dit groen

de velden waar nu de tijdelijke woningen staan: ik begreep dat die 10 jaar blijven: maak van het resterende veld, waar goaltjes stonden, een sportveld: groen maar er blijken heel veel buitensporters te genieten van dit gebied: kan daar vorm krijgen. 

Op die manier ontstaat er een groene corridor van de IJzeren Vrouw naar Hintham. 

erachter ligt een transferium: daar wel bebouwing: die zet ik in een idee voor wonen...

Bart 20-05-20 om 9:07

Behoud aub de oude aartshertogenlaan. Kan zo'n mooie uitstraling hebben met de laan en lange bomen langszij.

Sylvie 14-05-20 om 13:24

Betrek de bloemen/pluktuin meer bij de aartshertogenlaan. Dit zou een uitbereiding zijn van een soort park waar mensen kunnen chillen. Hierbij dekkend aan de nieuwe woonwijk op de carpool vd vliert. De woonwijk is eigenlijk weer een verbinding met de herven.

Pluktuin is nu geen prettig gebied qua veiligheid en gezelligheid.

Sylvie 14-05-20 om 13:19

Zoveel mogelijk groen behouden. Fietspad, bomen en groen bij aarthertogenlaan behouden. Maak er een soort (sport) park van wat aansluit bij sportiom en ijzeren vrouw.

Pauline van Doorn 13-05-20 om 20:33

Wees zuinig op de oude, mooie bomen bij de Aartshertogenlaan. Trek de ruimtelijke opzet van de aangrenzende Pieter Breughelstraat en zijstraten door naar de nieuw te bouwen straten.

Heb goed oog voor de, nu al, steeds verder toenemende parkeerdrukte. En zorg voor genoeg ondergrondse vuilcontainers.

Nancy 13-05-20 om 20:28

Houd plekken met groen, zoeveel mogelijk groen. Het park rond ijzeren vrouw is nu al vaak overvol. Bij meer woningen zal de druk op dit park groter worden. Meer groene ruimte is dan nodig. 

Wanneer bijvoorbeeld van de parkeerplaats Transferium een groene bestemming krijgt, is er een mooi groot, haast aaneengesloten, park dat ruimte kan geven aan de nieuwe bewoners in de wijk. Daarbij is en blijft er veel rui000mte voor flora en fauna met vogels in het bijzonder!

Tjeu Cornet 13-05-20 om 14:08

Al in 2012 heeft een aantal bewoners van Hinthamerpark en Aartshertogenpark o.l.v. een architect plannen gemaakt, die aansluiten op de bestaande sportieve functie van het gebied rond Sportiom en Stadion De Vliert. Wat ons voor ogen stond/staat is een langgerekte groen/recreatiestrook die zich uitstrekt langs de waterloop vanaf de Structuurweg (natuurspeelplaats) tot aan het kruispunt Bruistensingel/Aartshertogenlaan. Dwars door alle perceels- en eigendomsgrenzen zien wij veel mogelijkheden om te wandelen, te hardlopen, te skaten en te fietsen. Bij het Sportiom zien wij ruimte voor een ontmoetingsplaats vanwaaruit fietsers die met het OV uit het hele land komen, hun route in Brabant beginnen en eindigen. Hier komt dus ook een kiosk met ruim terras, onder de naam 'Gerrit Schulte' , genoemd naar de befaamde Bossche wielrenner die op deze locatie ooit een kroeg dreef. Via de groene strook achter het Transferium stuit de bezoeker op het kruispunt met de Bruistensingel. Hier zouden wij graag een mooie brug zien over de Van Grobbendoncklaan richting het Frederik Hendrikpark en de IJzeren Vrouw, zodat het groene lint richting stad compleet is.
Van het oorspronkelijke plan zijn slechts twee elementen in de loop der jaren gerealiseerd. Bij het Sportiom ligt de Pluktuin: een boomgaard van en voor buurtbewoners om fruit te plukken en elkaar te ontmoeten. Op een deel van de afgesloten Aartshertogenlaan is een fraaie wijkspeelplaats gerealiseerd. En soms zie je in deze buurt ook de spelers van FC Den Bosch trainen. Precies zoals ons dat voor ogen stond: zien bewegen doet bewegen.

Gerard 12-05-20 om 16:27

Behoud groen waar dat kan. Juist in deze tijd van corona zien we hoeveel behoefte hieraan is! Er is zowel behoefte aan recreatie-natuur als aan 'ruige natuur' (bloemen, bomen, struiken etc waar insecten, vogels en andere dieren kunnen leven)

Maru 12-05-20 om 16:20

Om leerlingen van basisscholen in de buurt kennis te laten maken met waar ons eten vandaan komt, zou er een moestuin kunnen worden aangelegd. Locaties die hiervoor geschikt zijn, zijn er genoeg. De moestuincoaches van Jong leren Eten ( https://www.jonglereneten.nl/moestuincoaches-noord-brabant-0 ) zouden kunnen helpen ideeen hiervoor vorm te geven. De Bossche basisscholen in de omgevng (bijvoorbeeld de Brede Bossche School De Graaf) hebben zelf geen ruimte om een moestuin aan te leggen. En juist voor de leerlingen van deze school zou het een kans zijn kennis te nemen van gezonde voeding en de herkomst van ons voedsel. Ook biedt dit voor leerlingen in de basisschoolleeftijd een uitgelezen kans om te leren in een andere setting dan in de schoolbanken. Op deze manier kunnen leerlingen op een manier hun vaardigheden aanspreken en tonen.

Harry van Haren 11-05-20 om 10:47

Dag,

Maak van de door mooie bomen omzoomde fietspaden en afgesloten weg een op educatie van flora en fauna gericht groengebied. Met een goed doordacht beplantings en inrichtingsplan kunnen hier niet alleen meer meters bruikbaar groen ontstaan maar vooral zal ook de natuurwaarde ervan aanmerkelijk kunnen toenemen.

Maak de groenstroken langs de Stadionlaan interessanter qua soortenrijkdom.

Met vriendelijke groet

Herman Hildering 10-05-20 om 21:31

Laat het afgesloten stukje Aartshertogenlaan ongerept, alsjeblieft! Zo'n uniek, authentiek en fraai stiltegebied komt nooit meer terug.

Dieuwke van der Veen 10-05-20 om 21:29

Dringend verzoek om het afgesloten deel van de Aartshertogenlaan te handhaven. Laat dit unieke stukje stilte en natuur niet verloren gaan, het komt nooit meer terug. 

Een groen stadspark met recreatie, sport en horeca 08-05-20 om 11:23

Thema: groen & recreatie

Mensen zoeken steeds vaker locaties om te onstressen van het dagelijks leven. Niet iedereen heeft de beschikking tot een tuin en is dus afhankelijk van stadsparken of andere groene omgevingen.  Het creëren van een stadspark met veel groen, wandelpaden en horeca met groot terras in de buitenlucht zou diverse doelgroepen kunnen aantrekken. Wellicht attractiever maken met wat diertjes in de vorm van een herten/dierenparkje. Ook is het gebied eventueel ideaal voor eventuele evenementen buiten de stad en wijken maar toch makkelijk bereikbaar via bestaande infrastructuur & openbaar vervoer.

 

Contact

Wolvenhoek 1, 's-Hertogenbosch
(073) 615 51 55
Contactformulier

 

Huisregels

Lees onze huisregels

 

 

Cookie-instellingen