Mijn idee voor duurzaamheid

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

7  reacties

Anoniem 13-09-20 om 19:49

"Ruimte voor duurzame energie" Prachtig initiatief vannuit de gemeente 's Hertogenbosch. Voordat we beginnen met de aanleg van zonnevelden in natuurgebieden/wandelgebieden laten we eerst eens kijken naar de mogelijkheden om de bestaande geluidsschermen langs het spoor te vervangen voor geluidsschermen met zonnepanelen. Zo presteert project Solar Higways in uden, waar ze deze schermen langs de a50 hebben geplaatst ,zelfs beter als verwacht. Een duurzaam/vriendelijk beeld bij entree in 's Hertogenbosch en een aangenaam zicht voor de omwonende.

anonymous 24-07-20 om 8:59

De daken met planten bekleden met groen. Een groendak zorgt voor waterretentie, luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie, energiebesparing en biodiversiteit.

Femke 11-06-20 om 19:36

De opvang van water wordt van essentieel belang in de toekomst. Veel water verdwijnt nu nog via het riool maar dit is echt ondenkbaar in de toekomst. Ik weet dat er op veel plekken in Den Bosch al water op wordt geslagen ondergronds maar of dat ook in dit gebied gebeurt is mij niet bekend. 

Mogelijk zijn er nog plekken waat de afvoer van regenwater ontkoppeld kan worden en kan worden opgevangen in het gebied. In de grond, in kanalen die hier zijn of in ondergrondse opvang zodat het water later weer gebruikt kan worden.

Waterretentie is een onmisbaar onderdeel van toekomstbestendigheid en dus duurzaamheid

  

Pennings 08-06-20 om 15:57

Onderzoek of uitwisseling van energie mogelijk is. Bijvoorbeeld de warmte die de ijsbaan onttrekt inzetten als warmte voor woningen. Tevens de Vliert inzetten als "batterij" voor de buurt, vergelijkbaar met de Arena.

Alexander Lubeck 27-05-20 om 22:25

Warme aanbeveling om mbv slimme en innovatieve technieken/toepassingen zonne energie op te wekken tbv gebruik in de buurt. Denk hierbij aan overkapping van (delen) van het fietspad met daaarop zonnepanelen, of verwerking van zonnecellen in het wegdek van het fietspad. Denk aan overkappen van parkeerplaatsen met zonnepalen daarop. Plaatsen van een geluidswal langs het spoor met verwerking van zonnecellen daarin in samenwerking met Prorail. Dit alles rekeninghoudend met, en inbedding in de omgeving en de beleving daarvan door gebruikers/bewoners van deze openbare ruimtes.

 

Bewonersinitiatief "Van Berkel" 20-05-20 om 9:52

Zoveel mogelijk in houtbouw realiseren middels de bouwwijze "cross laminated timber".  In ditzelfde kader bouwers de gelegenheid geven in de directe omgeving van Den Bosch grond te kopen/pachten om daarop bos aan te planten voor de verdere ontwikkeling van deze bouwwijze. Den Bosch hiermee op de kaart zetten!

Jurgen 11-05-20 om 19:45

De ontwikkeling aangrijpen om van het gebied een energiehub voor het omliggende gebied te maken. Er zijn veel grote energieslurpers in het gebied; dit is een kans om werk met werk te maken! 

Denk hierbij aan zonnepanelen, maar ook aan een soort van proeftuin. Hoe mooi zou het zijn dit te combineren met het vele onderwijs in het gebied (Pierson, Avans). Studenten die direct zaken in de praktijk kunnen brengen. De duurzame energievoorziening (warmte-koude opslag bijvoorbeeld) bewust met overcapaciteit uitrusten, zodat ook de omgeving hierop aangesloten kan worden.

Kijken naar een collectieve oplossing voor warmte, het bewust niet per huis bekijken.

Daarnaast slim gebruik maken van de omgeving; een geluidsscherm voor het spoor zou bijvoorbeeld energieopwekkend kunnen zijn, maar eventuele waterpartijen kunnen ook gebruikt worden om verkoeling te geven.

 

Contact

Wolvenhoek 1, 's-Hertogenbosch
(073) 615 51 55
Contactformulier

 

Huisregels

Lees onze huisregels

 

 

Cookie-instellingen