Het groene gebied bij de Aartshertogenlaan is rommelig en mag plaatsmaken voor iets anders.

04-05-2020
8 reacties

Thema: groen. Groen en natuur in de wijk zijn belangrijk voor het leefklimaat in de stad en voor het welbevinden van de mensen die er wonen en werken. In het gebied van station Oost en omgeving zie je vooral bij de Aartshertogenlaan veel groen.

Bij het nadenken over de toekomst van het gebied is het belangrijk om ook te kijken naar hoe groen het gebied moet worden of blijven. Zie je er liever meer groen? Wat zijn waardevolle plekken? En, waar liggen kansen?

Afbeeldingen

Groen

Stemmen

235 totaal
39 eens
196 oneens

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

8  reacties

Ger 09-09-20 om 17:23

Dit gebied is uitermate geschikt voor woningbouw. Zeker gezien de beperkte locaties in 's-Hertogenbosch voor woningbouw.

Patrick 05-06-20 om 9:23

Groen moet blijven, maar met meer structuur en diversiteit. 

Anoniem 28-05-20 om 10:18

Rommelig is niet reden om het weg te doen maar juist om het te verbeteren. Groen hier biedt kansen. Trek kwaliteiten van Ijzeren Vrouw en  andere deel Aartshertogenlaan door naar dit gedeelte 

Anoniem 11-05-20 om 22:35

Het asfalt van de vroegere weg heeft geen functie meer en mag verdwijnen maar de groene ruimte dient behouden te blijven. 

Jan Bettgens 09-05-20 om 14:10

Absoluut op tegen. Het klopt dat het gebied erg rommelig is. Dat zou flink aangepakt en opgepimpt kunnen worden naar vorbeeld van het Prins Hendrikpark een aantal jaren geleden. Ook erg fijn voor de bewoners van de appartementen aan de oude Aartshertogenlaan. 

Bewoner 08-05-20 om 21:28

Het oude asfalt maakt het stuk rommelig, maar in de basis is het een mooi stuk natuur. Het asfalt mag plaatsmaken voor iets netters, maar de bomen mogen geen plaats maken voor bebouwing. Zie ook hoe mooi de speeltuin verderop het afgesloten stuk opgaat in het gebied.

Anoniem 08-05-20 om 21:26

Ik ben het oneens met de stelling, het is een mooi stuk natuur en het kan nog mooier gemaakt worden door er meer groen aan toe te voegen. Het landschap is hier nu rommelig door de parkeerplaats die er gemaakt is voor de tijdelijke woningen, deze moet weggehaald worden. 

David 07-05-20 om 15:50

Het gebied is inderdaad zeer rommelig en zou beter ingericht kunnen worden. De hoofdstructuur zou uiteraard moeten blijven. De mooie statige bomen langs een laan zijn mooi echter is dat het ook wel.

Naar mijn mening zou je dit gebied veel mooier kunnen maken door de laan te vervangen met bijvoorbeeld groen met smalle paden. Er zouden ook woningen/kantoren langs het park mogen komen. De bomen zijn zo groot dat de bebouwing bijna niet zou opvallen.

 

Contact

Wolvenhoek 1, 's-Hertogenbosch
(073) 615 51 55
Contactformulier

 

Huisregels

Lees onze huisregels

 

 

Cookie-instellingen