Er mag meer aandacht komen voor openbare sport- en beweegtoestellen. Zodat iedereen kan sporten.

04-05-2020
6 reacties

Thema: sport en gezondheid. Voetbal, zwemmen en schaatsen. Een kleine greep uit de vele mogelijkheden om in het gebied te sporten. Mede doordat het Sportiom, stadion de Vliert en de tennis- en voetbalvelden er liggen.

Daardoor is het gebied bekend bij veel mensen in ’s-Hertogenbosch én daarbuiten. Dit betekent ook iets voor het verkeer en het aantal auto’s dat er wil parkeren. Geeft de aanwezigheid van sport het gebied een uniek karakter? Zijn er kansen voor meer sportfuncties? Of vind je dat er juist minder mogelijkheden voor sport moeten zijn?

Afbeeldingen

Sport en gezondheid

Stemmen

211 totaal
106 eens
105 oneens

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

6  reacties

Kaymir Stark 18-05-20 om 15:13

Een openbare calisthenics park zou idd een goede toevoeging zijn. De recente sluiting van sportscholen toont bij gebruikers aan dat er degelijk een behoefte hier aan is. Samen met lokale actoren moet er gekeken worden wie hier eigenaarschap over zou willen pakken. Zodat het ook zijn sport functie blijft behouden en idd niet ten prooi valt voor ongewenst gebruik. Denk hierbij aan de samenwerking met bootcamp clubs, zzp PT trainers etc. 

Een circulair pad voor trimmers / joggers / hardlopers bij de aartshertoglaan in het groen. Kwa functie gescheiden van andere gebruikers. Maar gericht op de recreatieve en actieve sporter en niet de wandelaar. Wellicht ontlast dit ook het nabij gelegen park de Ijzeren Vrouw. Ideaal gezien gaat het pad door het hele te ontwikkelen gebied en kan het een 'loop' vormen van bv 3KM. Ook super voor toekomstige funruns. 

Anoniem 16-05-20 om 23:26

tegen. Zie dit soort toestellen liever bij een accomodatie die daar extra gebruik van zou kunnen maken of ergens langs een gebied waar ook enigzins toezicht gehouden kan worden

Anoniem 11-05-20 om 22:46

Er zijn m.i. al voldoende sportfaciliteiten in dit kleine stukje van de stad.

Anoniem 11-05-20 om 22:45

Er zijn m.i. al voldoende sportfaciliteiten in dit stukje Den Bosch. Vergelijk het eens met andere, qua oppervlak overeenkomstige stukjes van de stad.

Robby Pijnenborg 09-05-20 om 12:56

Dit gebied leent zich uitstekend voor een Calistenics parkje zoals ook op de Maaspoort is te vinden. 

pseudoniem 08-05-20 om 12:56

Dit gaat alleen meer voor meer overlast geven in de buurt van woningen. Kinderen en jongeren gaan zich hier verzamelen, en maken geluidsoverlast. (zowel overdag als 's avonds en 's nachts) Dit gebeurt nu ook al bij de speeltoestellen en Jeu de Boulles baan aan de Meester Broerensingel. Niet in de buurt van woningen dus! (minimaal 500 meter afstand houden)

 

Contact

Wolvenhoek 1, 's-Hertogenbosch
(073) 615 51 55
Contactformulier

 

Huisregels

Lees onze huisregels

 

 

Cookie-instellingen