Submenu

Wat vind je ervan?

Zoals je al hebt kunnen lezen, kiezen we voor kleinschalige woonerven - met vijftien tot vijfentwintig woningen – elk met een eigen sfeer. Geinspireerd door de boerderijen, moestuinen en boomgaarden in de omgeving. Buitenleven en natuurlijk wonen zijn belangrijke kenmerken van deze nieuwe buurt. Maar ook het vormen van een gemeenschap waarbij buren elkaar bij naam kennen. Als je hier komt wonen, dan kies je niet zozeer voor een woning, maar ook echt voor de buurt. Je kunt actief bijdragen en er zelf invulling aan gaan geven. Ook aan het delen van voorzieningen. 
   
Helemaal passend bij natuurlijk wonen zijn alle woningen van hout. Ze worden in de fabriek gemaakt en in één keer geplaatst. Daardoor zijn ze verplaatsbaar en kunnen ze gemakkelijk gerecycled en hergebruikt worden. Uiteraard zijn ze gasloos, goed geïsoleerd en energiezuinig. Dat geeft de toekomstige bewoners lage woonlasten en een gezonde woning. De woningen verschillen in uiterlijk en grootte. Dit vergt creativiteit van de bewoners om slim om te gaan met de indeling en het delen van spullen. 

Ongeveer een derde van de woningen wordt straks verhuurd aan middeninkomens. De rest aan lage inkomens. Ze zijn bedoeld voor een brede groep die het nu extra lastig heeft op de woningmarkt. Denk aan starters, éénoudergezinnen, kleine gezinnen, doorstromers, senioren. Woningzoekenden die ook bewust kiezen voor een andere manier van wonen én leven. Daarom voert Zayaz vooraf ook gesprekken met de toekomstige bewoners. 

Bedankt voor het meedenken

Om te weten hoe er over dit plan gedacht werd, kon iedereen tot en met 16 februari stemmen en reageren op onze stellingen. We hebben mooie en waardevolle reacties ontvangen en willen iedereen daarvoor bedanken. Stemmen is dus niet meer mogelijk. De resultaten van het platform en de gesprekken koppelen we terug in onze nieuwsbrief.

Wil je weten hoe er over het plan gedacht is? Via de stellingenpagina kun je dit terugvinden.

 

 

Contact

Wolvenhoek 1, 's-Hertogenbosch
(073) 615 51 55
Contactformulier

 

Huisregels

Lees onze huisregels

 

 

Cookie-instellingen